torsdag 30 december 2010

Yesterday...

...sag jag forsta Twilight-filmen. Och jag ar pa bok nr 3. Tack Bea&Julia, tack...
Nu ska jag hoppa i traningskladerna, ut o springa !

Sedona

Vart sista mal pa roadtrippen var Sedona. Det var en otroligt vacker plats. Pittoresk, mysig och omgiven av en natur som tar andan ur en.. Bergen som omger Sedona ser ut som Grand canyon, fast man ar i dalen och tittar upp. I Grand canyon ar man ju oftast uppe och tittar ner i dalen.
Allt i Sedona ar gjort for att smalta in i naturen, kolla in lyktstolpen. T om Mc Donalds har fatt andra pa sig, deras "Gyllene M" ar gront i Sedona !








Fika paus. Med en fantastisk "backdrop".
Puss
JennyBla






Mer sten...

Vi hann med mer sten pa var resa. Vi tittade pa en av varldens bast bevarade meteorit-nedslags platser.
Den ar over 1,2 km bred.
Det ar inte utan att man kanner sig liten.


Kram
JennyBla

Route 66

Vi overnattade i en liten stad som heter Flagstaff, det ar en liten skidort som ligger utmed route 66. Och den kandes valdigt mkt USA.

Kanske ar det den mytomspunna vagen, kanske inte.

Men visst kanns det valdigt mycket "Twin Peaks" ?

Roadtrip, forts...

Forsta stoppet pa roadtrippen var petrified forrest, "forstenade skogen". Men det ar ingen skog. Det ar en slatt med stenar...Men stenarna ser ut som trad, de har varit trad.
Men innan vi kunde ga ut och titta var vi tvungna att kla oss varmt. For har var det bara 5 grader varmt och blasigt.
Burr !
Stenar som ser ut som stubbar, eller stubbar som ar stenar...??

For 225 miljoner ar sedan bildades dessa "stenar". Trad blev begravda, mineraler sipprade in i traden som under tryck blev till sten. Ganska fantasiskt faktiskt.


Men det roligaste med trippen hit var nog att se den snabbt skiftande naturen. Fran oken med kaktusar, till hoga bergsluttningar och djupa dalgangar, sedan barrskogar och sno for att slutligen kora ut pa stappen. Men kor som fritt strovade omkring och allt !
Jenny



onsdag 29 december 2010

Roadtrip

Vi har varit pa en liten roadtrip. Vi startade i Phoenix-Petrified Forrest-Painted Desert-Flagstaf-Sedona-Phoenix. Det blev en lagom 2 dagars tur. Det roligaste var att se den skiftande naturen. OCH att vi blev stannade av en riktig Arizona State Trooper !!! Min kusin lyckades prata sig fran en speeding ticket...Bra jobbat !

Det flesta har i USA kor stora, moderna bilar. Men inte alla...

JennyBla

söndag 26 december 2010

Victorias Secrets

Jag kan ju inte besoka USA utan att aka till Victorias secrets...


Det blev lippgloss, tyvarr inga body splash...Super mysiga
Och en strapless bh.
Jag kunde nog ha kopt hela affaren, men men....
Puss
JennyBla

AAA vad jag blev glad !!

Alltsa var resa blev ju inte riktigt som den skulle.... Men nar vi blev kvar i London, hann jag iaf med att kolla igen parfym utbudet. Och da hittade jag den parfym jag letat efter i typ 10 ar.

Lolita Lempicka, den at helt underbar. Jag hade den for en massa ar sedan, om jag inte minns fel fick jag den av Peter nar vi var pa semester. Nar den tagit slut, gick det helt enkelt inte att fa tag pa den. Till slut glomde jag bort vad den hette... Jag var helt enkelt tvungen att kopa den nu, eller hur Peter ? Visst var det OK ?
Bakom syns andra fynd...mer om det senare !
JennyBla

Jul i USA

I USA ar det mycket jul. Pa julaftonen gick vi en lite promenad runt kvarteret, oj oj oj.

Det ar ljusfigurer.
Och sk "blow-ups". Den stora bjornen snurrar den lilla bjornen...

Denna blow-up blinkar.


Och vissa ska ha allt, slingor, blow-ups osv.

Familjen Wallengrens gran.
Kram
JennyBla




In the desert

Igar vandrade vi i oknen, det var otroligt haftigt. Naturen var bade karg och frodig. Bergskammar, dalar, sma kaktusar, ulliga kaktusar och jatte kaktusar. Det blaste tidvis ganska rejalt men det var tur, eftersom solen stekte. Det var underbart skont !

Min guddotter Clara.
Hela truppen.

Saguaro, Arizonas delstats blomma. Nar den blommar alltsa !!






Jag ville bara rusa ut bland kaktusar och skallerormar, men man fick faktiskt inte lamna stigen.
En rolig grej med Amerikanare, de ar sa otroligt artiga. Alla ler och sager"Merry Christmas" eller "How are you" aven de man moter ute i buschen !

Man vantar bara pa att indianerna ska komma ridande...

Det ar sa har man ska fira Juldagen !
Puss
JennyBla






lördag 25 december 2010

Its a christmas miracle...

...the bags has arrived !! Ska snart vara tillbaka med bilder pa huset och annat, puss !

fredag 24 december 2010

USA

Nu, antligen ar vi i USA !! Allt som kunde ga fel, gich fel... Vi kom faktiskt ivag ordentligt fran Goteborg i onsdags. Men i London tog det stopp ! Det var "fel" pa biljetterna och ett par riktiga sur-tanter vagrade att slappa ombord oss pa vart plan !! Tillslut blev vi ombokade pa ett annat plan som skulle ta oss direkt till Phoenix pa torsdagen. Vi fick hotell och mat i London. Pa torsdagsmorgonen fick vi tag pa biljetter och boardingkort, det gick faktiskt ganska latt ! Men sen...Planet blev ca tva timmar sent pga av att en passagerare blev sjuk och hans bagage var tvunget att plockas av. Vi lyfte, allt verkade ga bra, men sen helt plotsligt andrades slutdestinationen till...Winnipeg, Canada !!
Ytterligare en passagerare hade blivit sjuk. Och var tvungen att lamna planet. Ytterligare tva timmar senare kunde vi starta igen. Nar vi sent omsider landade, fanns inte vart bagage med pa planet.... Nu kan val inget mer ga fel ?
GOD JUL
Kram
JennyBla

tisdag 21 december 2010

andra gången gilt ?

I morgon gör vi ett nytt försök med vår USA-resa. Hoppas, hoppas !! Tyvär har vi fått ändra vår rutt,det är ju bättre än att ställa in. det blir Göteborg-London, London-Chicago, Chicago-Phoenix istället. Något längre...
Håll tummarna nu, så kanske nästa inlägg kommer från USA !

Kram
JennyBlå

söndag 19 december 2010

Jag är...

...fortfarande hemma ! I lördags for vi förväntansfulla med tåg till Göteborg, blev uppplockade av moster Kicki och kröp i säng. I går morse gick vi upp, käkade en skinkmacka, lite bekymmrade, vi skulle nog bara komma till London sedan såg det ut att ta stopp ! Vi for ut till Landvetter flygplats, där möttes vi av massor av människor och inställda avgångar. Suck. Efter ca 5 timmar (!!!) i kö framför hjälp-desken, kunde vi lämna flygplatsen med ombokade biljetter. Den nya planen är att försöka på nytt på onsdag 22/12, men det ser väl inte jätte-ljust ut...
Efter det fick vi försöka fixa nya tågbiljetter hem, det kändes inte så kul att bara sitta o häcka i Göteborg. Det gick rätt bra tills vi kom till stationen. Det var förseningar, trasiga tåg, svinkallt, och folk överallt. Och jag hade ju converse och vår-jacka på mig... Tillslut fick jag tok-spel och hoppade upp o ner skrikande nästan alla svordommar jag kan samtidigt som jag skrattade. Ja, så nu är jag hemma igen..

deppig
JennyBlå

fredag 17 december 2010

Snart..

...sticker jag från stan ! Imorgon kväll tar jag tåget till Göteborg, Söndag morgon lyfter planet mot London (förhoppningsvis..) där vi ska byta till planet som ska ta oss till USA.
Men först var jag ju tvungen att göra mig lite semester-fin hos JSBK.

Å, det syns så dåligt !! Jag har supersöta naglar, vitt glitter ytterst, rosa glitter i mitten och naturella längst ner. Dekorerade med snö-flingor och rosa strass...I LIKE !!
Det är Julia som gjort dessa mästerverk.

Syster Yster fick en design i rött med vitt glitter av Bea, men tyvär hann jag inte fota hennes. Stress stress. Jag får lägga upp en bild senare. Nu ska jag pussas lite med min man, så jag klarar mig i 3 veckor !!


Kram

JennyBlå


torsdag 16 december 2010

Min ängel


onsdag 15 december 2010

Knäck

Jag gör knäck, det är mitt absoluta favorit godis på julen ! Ibland frågar jag mig själv, varför gör jag inte knäck nån mer gång om året ? Det måste ju smaka lika gott i juli ? Men ,nej det ska vara knäck till jul.
Och världens enklaste recept.
2 dl grädde
2 dl sirap
2 dl socker
och så hackad mandel om man vill...
Koka kraftigt till man kan göra kul-provet. Och så är det bara att hälla i formar. Mums !

fredag 10 december 2010

Packa...

...mammas kappsäck.



Det här är det bästa med att resa, packa...i love

Kram
JennyBlå

onsdag 8 december 2010

Pepparkakshus

Jag & barnen har gjort lite extra jul-pyssel i år. Vi har bakat pepparkakshus. Med hemmagjord deg och egna mallar. Grabbarna fick först rita varsinn teckning av sitt hus. Sen gjorde jag mallar av kartong och tog ut delarna. Den delen fixade jag själv, underlättar nog om man inte har barnen med...och monteringen, hett, smält socker är inte att leka med!
Sedan dekorerade vi husen tilsammans.

Bobo´s ritning "stort hus, monga funster"
Ganska likt va ?

Viggo´s ritning. Han ville ha en pepparkaksborg.


Visst blev det läckert ?
Kan rekommendera att dela upp momenten, degen en dag, baka en dag, montera en annan osv. För det är lite pilligt.
Undrar om det finns något av dem kvar när jag kommer hem från USA ?

Kram
JennyBlå

Jul, jul, strålande jul


tisdag 7 december 2010

Nu är det klart...

....Fin & Skön har den snyggaste, bästa, coolaste julskyltningen i Hallsberg. Wo-hoo !!

Tusen, tusen tack till alla härliga vänner & kunder som röstade på vår gran. Och som jag sagt förr, julen måste inte vara röd...

Pussar
JennyBlå

Semester

Den här snöhögen finns på parkeringen bakom Fin & Skön, och fast jag faktiskt gillar snö, ska det bli rätt skönt att lämna Sverige och snön.

Jag ska åka till USA, till Phoenix Arizona, för att hälsa på min kusin och hennes familj. Det ska bli så häftigt. Jag har ju aldrig varit utanför Europa...
Så redan den 18/12 lyfter planet. Det betyder att Fin & Skön kommer att hålla stängt i 3 veckor !!! Läskigt...
Med helt stängt kommer det faktiskt inte vara, under den tiden jag kommer att vara borta flyttar JSBK in hos mig för att göra era naglar fina.
Naturligtvis måste jag ju fixa snygga naglar innan jag sticker på semester, om jag bara kunde bestämma vad jag ska göra för design. Allt Julia & Bea gör blir ju så snyggt !

JennyBlå

Mer färg i december

Vem har sagt att julen måste vara röd ? Inte jag i allafall!!
Nix, jag tycker att decembermörkret behöver lysas upp av lite härliga färger.

Knall-lila kedja med koskalle, lyfter vilken tråkig glögg-mingel klänning som helst...
Eller varför inte ett riktigt maffigt, långt halsband av snäckskal i karamell-färger ?
Välkommen i och titta på alla roliga, vackra, coola och annorlunda smycken !
Kram
JennyBlå

Läckra läppar

Jag har alltid önskat mig sådana där fylliga, mumsiga läppar. Men nej, det är jag inte begåvad med..och jag tycker bättre om att ta hand om det jag har, än att ändra det på konstgjord väg.
Så här på vintern är det skönt att skydda läpparna med ett läckert läppstift. Art Deco Mineral Lipstick är vårdande med mineraler och E-vitamin.

Det har är nr 64 "creamy pompadour" och Mineral Lip Liner nr 46 "deep rose"

Kram
JennyBlå